A gyógynövények használatához pár dolgot el kell mondani.

 

1.   A gyógynövények annyiból hasonlóképp viselkednek a szintetikus szerekkel, hogy mint azoknál is nem viselkednek minden embernél egyformán. Mit jelent ez? Ahányan vagyunk, annyifélék vagyunk. Tehát ami az egyik emberre hat, az a másikra nem. Ha kipróbálunk egy növényt, ajánlatos legalább pár napig folyamatosan használni azt. Ha nem értük el vele a kívánt hatást, próbáljunk ki egy másikat.

2.   Mindig tartsuk be az előírt dózist, mennyiséget. Ha többet használunk, azzal vagy nem érünk el jobb hatást, vagy /egyes növényeknél/ ellenkező hatást érünk el, amit várunk, vagy a legrosszabb esetben meg is mérgezhetjük magunkat.

3.   Az egyes növények adagolása nem egyezik meg a különböző betegségek esetén. Például ha zsályát használunk szájöblögetésre, akkor nagyobb adagból készítünk forrázatot, mint akkor, ha teaként megisszuk. Ha az öblögetésre adandó adagból főzünk teát és azt megisszuk, nem kívánt mellékhatás jelentkezik majdnem biztosan. Tehát: tartsuk be az adott betegséghez előírt adagolást!

 

Bizonyára feltűnik Önöknek két dolog is.

 

Az első, hogy egyes könyvek több kötetből állnak.

Egyes betegségek kezelésére csak kevés növény áll rendelkezésre, míg másokéra esetenként több mint 100 is. Mivel egységes áron értékesítjük ezeket, így terjedelmükben is törekszünk az egységességre.

 

A második, hogy egyes betegségeket több, különböző neveken soroltunk, melyek mindegyike ugyanazt a betegséget jelenti. Ezt azért tettük így, mert az egyes betegségeknek eltérő köznapi neve van az egyes tájakon és az egyes betegségeket más neveken ismerik az emberek. Így reméljük, mindenki megtalálja a maga baját a listán.

 

 

 

 


 .